Profesjonell, faglig kostholdsveiledning - for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Hjemmelaget er alltid best!

Det er alltid best med hjemmelaget! Mat smaker best når det er hjemmelaget, og helsegevinsten er som regel best også, når man gjør de gode valg av ingredienser!
Nå i julen koser vi oss ekstra med god mat og snacks, og selv om kcal-innholdet neppe er bedre med hjemmelaget, så kan helseeffekten være svært mye bedre med det som skapes på eget kjøkken, enn det som kjøpes i butikk. Så også med konfekt. Jeg gir deg de neste to dager to ulike innspill på hvordan julekonfekten kan gjøres både UIMOTSTÅELIG god, men samtidig også meget god for helsa. Framfor ordinær sjokoladekonfekt, stinn av sukker og mettet fett, gir jeg deg her konfekt med fiber, naturlige sukkerarter, masse umettet fett (til og med noe omega-3!), og en gigantisk porsjon med antioksidanter!

Somebody.no sine sjokoladeboller er fantastiske på smak, og utrolig lett å lage!

3 dl hakkede nøtter (feks valnøtter, mandler og hasselnøtter)
8-10 stk hakkede dadler
4 stk hakkede aprikos
1 plate mørk kokesjokolade
Strøssel; hakkede, salte nøtter, kokosmasse eller ristede sesamfrø med litt salt

(jeg testet også 1/2 ts hakket chili i halvparten av røren, og det ble knall bra med sesamfrø og salt utenpå!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *