Profesjonell, faglig kostholdsveiledning - for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Kostholdsveiledning for idrettslag og -utøvere

Det er i dag en økt forståelse for hvor viktig og avgjørende rolle kostholdet har for optimal prestasjon i idrett. Idrettsutøvere har andre krav til kostens sammensetning enn det den vanlige befolkningen har, og de spesifikke krav er helt avhengig av type idrett som utøves.

Det er mer og mer vanlig at utøvere oppsøker profesjonell hjelp når det gjelder forbedring av kostholdet. Olympiatoppen har en egen avdeling med ernæringsfysiologer som følger opp våre toppidrettsutøvere, IOC har en egen ernæringsavdeling som utarbeider kostråd for olympiautøvere, i England har de fleste fotballagene i ligaen en personlig ernæringsfysiolog, og i forbindelse med VM i fotball 2006 kom FIFA ut med spesielle kostanbefalinger for fotballspillere.

Hva Thema Nutrition kan tilby deg og/eller ditt idrettslag:
Det finnes mange aktører på markedet som har en mening om hva en idrettsutøver bør spise, mange med påstander basert på ukritisk tilegnet kunnskap. Thema Nutrition tilbyr kvalitetssikret veiledning som er profesjonelt faglig forankret. Det tilbys bl.a. tilrettelegging av personlig kosthold, gruppeforedrag, og personlig oppfølging i faser med vektreduksjon eller vektøkning i forkant av konkurranseperioder. Eksempler på tiltak er:

  • Foredrag for større grupper (10-40 stk) der det fokuseres på hvordan kostholdet bør tilrettelegges for optimal prestasjon i den aktuelle idrett. Aktuelle situasjoner er daglig trening, perioden før/under/etter en konkurranse, kamp eller cup-sammenhenger, samt formtopping i forkant av større begivenheter.
  • Hjelp med tilrettelegging av fornuftig matutvalg i kiosk ved større arrangementer og cup-helger.
  • Individuell veiledning for forbedring av kosthold, med personlig oppfølging.

Ta kontakt for nærmere avtale!

Aktuelle linker: