Profesjonell, faglig kostholdsveiledning - for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Kremet ertesuppe

Prøvde meg fram med en liten variant av ertesuppe, som tidligere er publisert i «Glad i mat» bladet til Ica. Resultatet ble en deilig, tykk suppe for kalde høstkvelder 😉 Dessuten er slik suppe mer næringsrik enn kjøpesuppe (bla rikere på b-vitaminer) – og laaaaaaangt unna å være den saltbombe posesupper faktisk er (-denne oppskriften gir feks 0,14g salt pr porsjon, mens posesuppe vil gi tilsvarende 5g salt!)

Ingredienser:
En eske tørkede erter (500g)
1 løk, skiver
3 selleristenger, hakket
1 ss tørket timian
2 laurbærblad
3 stk kjøttbuljongterninger
1,5 liter vann

Legg ertene i bløt i kaldt vann natten over.

Kok opp vann og buljongterninger. Tilsett erter (som skyldes etter vannbadet) og kok opp igjen.
Tilsett selleri, løk, laurbærblad og timian, dekk med lokk og la det småkoke i 1,5 – 2 timer (til ertene er møre).
Sett til side og avkjøl. Kjør en stavmikser gjennom ertesuppen når den er lettere avkjølt. Fordel deretter suppen i porsjonspakninger og frys til senere oppvarming!

Næringsinnhold pr porsjon (jeg fikk 4 store porsjoner ut av dette):
392 kcal, 28,9g protein, 4,3 g fett (herav 1,5 g mettet fett), 53,4 g karbohydrat, 10,3g kostfiber

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *