Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Kylling i red curry og kokosmelk

En herlig middagsrett som garantert gjentas flere ganger her hjemme; spicy og smakfull 🙂

Noen spesielle ingredienser er enklere å finne i større matbutikker!

Ingredienser
600-700 g kyllingfilet
2 ss nøytral olje for eksempel soya eller solsikke
2 finhakket sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss finalhakket frisk ingefær
1 gulrot i tynne strimler
1 liten bukett brokkoli, delt i små buketter
1 paprika i strimler
ca 20 sukkererter
1-3 ts red curry paste ( 1 ts hvis du vil ha retten mild)
4 dl kokosmelk ev lett variant
1,5 ts soyasaus , light
2,5 dl kyllingkraft/ fond fra glass
1 ts sukker
2 vårløk
3 limeblad
2 ss frisk koriander

Slik gjør du:

Skjær kyllingfilet i strimler . Varm olje i en stekepanne , brun kyllingstrimlene og legg dem over på et fat. Ha finhakket sjalottløk i pannen og la surre i ca 2 min, tilsett grønnsaker i i biter /strimler og la surre i 3-4 min. Tilsett red curry paste og kokosmelk, rør hele tiden. Ha i soyasaus, kraft og sukker. Kok opp tilsett finhakket vårløk , limeblad uten stilker og de stekte kylling strimlene og la trekke i 2-3 min til kyllingen er gjennomkokt. Dryss over rikelig med finhakket koriander og server med jasminris eller nudler.

Næringsinnhold pr 100g (uten ris):
67 kcal, 11,4g protein, 1,7g fett, 1,4g karbohydrat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.