Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Laksewok med kokosmelk

Deilig og frisk smak – her er nok til 4 porsjoner!

Ingredienser:
300 g laks, i 3×3 cm terninger
0,5 dl maismel eller Fibra fullkornhvetemel
2 ss olje
litt salt og pepper
1 stk rødløk i tynne båter
2 stk gulrot i skiver
1 stk squash i halve skiver
3 stk vårløk ELLER: 0,5 stk purre i biter
2 dl kokosmelk
0,5 stk fiskebuljongterning
2 ss soyasaus
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss frisk ingefær, revet
0,25 stk rød chili, finhakket uten frø (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:
1. Skyll, rens og del opp grønnsakene.
2. Vend fisketerningene i melet.
3. Varm oljen i en wok eller stekepanne med høy kant og stek fisketerningene gylne. Dryss litt salt og pepper over og legg til side.
4. Wok løk, gulrot, squash og vårløk/purre et par minutter.
5. Bland inn kokosmelk, fiskebuljongterning, soyasaus, hvitløk, ingefær og eventuelt chili. Kok opp.
6. Legg i fisketerningene og la dem blir gjennomvarme.

Serveres til ris.

Næringsinnhold pr porsjon (totalt 4 porsjoner) uten ris:

286 kcal, 23 g protein, 17 g fett (herav 2,4 g mettet, men også godt bidrag av omega-3!), 9,5 g karbohydrat, 3,4 g kostfiber

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.