Lapskaus er både godt, næringsrikt, kcal-fattig, og gir muligheten til å bruke matrester fra tidligere måltider. Dessuten kan man improvisere utfra hva man har tilgjengelig av ferske eller frosne råvarer!
Her har jeg brukt kyllingfilet fordi det er raskt å koke (ferdigkokt på 5 min) framfor tradisjonelt bankekjøtt (-som skal koke i over en time!)

ca 6 poteter i terning
ca 3 gulrøtter i terninger
1 lite kålrot hode i terninger
1/3 stk purre i ringer
2 buljongterninger (hønsebuljong)
3-6 stk allehånde pepperkorn
3-5 stk laurbærblad
15 dl vann
3 stk kyllingfilet

Skjær opp grønnsakene i terninger, ha de i kaserolle med ca 15dl vann, og kryderet. La grønnsakene koke i ca 25 minutter til de er møre. Brun kyllingkjøttet lett i en kaserolle med litt olje, før du heller over nok vann til å gjennomkoke kjøttet ca 5 minutter. Skum av!
Tilsett kjøttet mot slutten av grønnsakenes koketid; smak til med mer salt og pepper, og evnt andre urtekrydré som du ønsker. Server med 100% rug-flatbrød (Kårni fra Kavli) for best fiberinnhold 😉

Næringsinnhold pr 100g;
33 kcal, 3,3 g protein, 0,3 g fett (herav 0g mettet), 3,7 g karbohydrat