Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Matmuffins, versjon 2

Disse muffinsene er raske å lage, og man kan i godt ta utgangspunkt i det man har i hus og variere fritt i oppskriften!
Smaker godt til kvelds, som frokost tidlig en lørdagmorgen eller kanskje som et lite mellommåltid?!


2 dl havregryn
2,5 dl sammalt hvete eller spelt
3 dl siktet hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver
1/3 stk paprika
1/2 bx hermetisk mais (liten boks)
100g (tilsvarer 1 dl) rapsolje
1 stk stekt og ternet kyllingfilet
1/2 boks cottage cheese eller kesam
4,5 dl ekstra lettmelk

Bland det tørre sammen, og det våte sammen, og rør deretter de to blandingene lett sammen. Tilsett ferdig stekt og oppternet kyllingfilet, maisen og paprikaen. Fyll godt smurte (formfett spray) papir muffinsformer (disse bør stå i muffinsbrett for å ikke falle utover under steking!). Når formene står i muffinsbrett fylles de helt opp; dersom du lager uten formbrett, fyller du de bare 2/3 opp!
Strø over reven ost og topp det lett med litt pizzakrydder (oregano/basilikum).

Stekes på stekebrett nederst i ovenen (eller på rist midt i ovnen) i 15 min ved 250 grader (dersom du ikke har muffinsbrett og bare papirformer eller silikonformer, settes de på stekebrett midt i ovnen!)

Denne oppskriften gav meg 22 stk muffins, som hver veide mellom 60 og 80 gram!

Næringsinnhold pr 100g;
217 kcal, 9,6 g protein, 21,1 g karbohydrat, 2,7 g kostfiber, 9,9 g fett (herav 1,7g mettet fett).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.