Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Matmuffins

Godt som både frokostkos en lørdag morgen med familien, eller som en ekstra piff til kvelds i hverdagen…

2 dl hvetemel
1 dl havregryn
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
3 egg
1 dl rapsolje
1,5 dl kesam 1%
100g kylling skinke (hermetisk)
200g revet ost (17%)

Bland det tørre sammen, ha i sammenpiskede egg, olje og kesam og rør sammen. Juster gjerne med litt skummet melk dersom du synes røren virker veldig tørr. Ha til slutt ternet kyllingskinke og revet ost.
Smør muffinsformene GODT, og bruk med fordel muffinsbakeformer i muffins-stekebrett.
I brett kan formene fylles helt opp, mens i papirformer bør man fylle 2/3 av formene.

Stek ved 200 grader i 20-30 minutter (nederst i ovnen dersom du har muffins-stekebrett stående på stekeplate, midt i ovnen om du bare har røren i papirformer!).

NÆRINGSINNHOLD PR 100g:
239 kcal, 18 g protein, 14 g fett (herav 3,5 g mettet fett), 9,5 g karbohydrater, 0,9g kostfiber

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.