Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Pizza, den sunne hverdagsvarianten!

Denne er full av smak, metter bra og kan nytes med SUNN samvittighet!

Fibra Fullkorns hvetemelBUNN:
6-8 dl Fibra Fullkorns hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
6 ss olje
3 dl lunkent vann

FYLL:
400g karbonade deig eller kyllingkjøtt
3 ss tomatpuré
1 dl ekstra lettmelk
Tomat ketchup
Grillkrydder, oregano/pizza krydder
2-3 tomater
2-3 sopp
1/2- 1 stk rød paprika
1/2 stk løk
evnt også mindre biter med brokkoli
ca 200g reven lettost (et lag som så vidt dekker pizzaen)

FREMGANGSMÅTE BUNNEN: Bland sammen sammalt hvetemel (hold tilbake 1-2 dl hvetemel), salt og gjær. Varm opp vannet sammen oljen og rør ut sammen det tørre. Tilsett litt og litt mer mel, inntil deigen slipper bakebollen. La den heve 15-30 minutter. Kjevle deretter deigen ut i en langpanne (gjerne en oljet langpanne der deigen legges rett ned i!). La deigen heve nye 20-30 minutter.

FREMGANGSMÅTE FYLL: Stek karbonadedeigen. Rist ut tomatpure i melken, og hell over karbonadedeigen. Smaksett med krydder og tomatketchup; tilsett om ønskelig mer vann dersom en mer flytende saus ønskes. Skjær opp grønnsaker i skiver og mindre biter.

Varm opp ovnen til 250 grader; stek bunnen i 2-3 minutter først for å danne en litt hardere hinne på overflaten. Ta den deretter ut og legg på kjøttdeig, grønnsaker og til slutt osten. Stek videre i 10-15 minutter.

NÆRINGSINNHOLD PR 100g;
157 kcal, 11 g protein, 6,2 g fett (hvorav 1,9 g mettet), 13,2 g karbohydrat, 2,9 mg kostfiber

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.