Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Skåldede havreruter

Selv svigermor måtte ha oppskriften på denne! Karven gir rutene en ekstra piff; smaker godt til ost! (opprinnelig fra boken «Brød» av Wenche Frølich)

4 dl havregryn
25 g olje
4 dl kokende vann

1/2 ss salt
2 dl vann
1 ss karve
2 ss sirup
50g gjær/ 1 pk tørrgjær
0,7 liter Fibra fullkorns hvetemel
ca 0,5 liter siktet hvetemel

havregryn til pynt

Kok opp vann og hell over de 4 dl havregryn sammen med oljen; la det stå i 30 minutter.
Rør inn salt, vann, karve og sirup, deretter gjær og melet: Hold tilbake litt av hvetemelet, og tilsett litt-og-litt til deigen slipper bakebollen. La det hele heve i 40 minutter.
Kjevle deigen ut i en dyp langpanne, skjær deigen opp i 3*4-5 biter (feks med hjelp av en pizza-rulle). Pensle med vann, strø havregryn over til pynt, og la det heve i nye 40 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 20-25 minutter.

NÆRINGSINNHOLD PR 100g:
214 kcal, 7,4 g protein, 3,4 g fett (herav 0,4 g mettet fett), 35,6 g karbohydrat (herav 1 g tilsatt sukker), 5 g kostfiber

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.