Spesielt god til kylling- og kjøttretter (servert med pasta)!

2 ss olje
1 båt presset/finhakket hvitløk
1/2 stk finhakket løk
1 boks knuste tomater
2 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 dl kjøtt/kylling buljong
8-10 stk olvein i biter
2ss finhakket fersk, eller 2 ts tørket basilikum
salt og pepper

Varm oljen i en kaserolle og ha i hvitløk og løk. Stek på middels varme til løken er myk og begynner å få farge: rør ofte!
Tilsett tomater, puré, sukker og buljong. Kok opp og la sausen trekke i 10-15 minutter. Tilsett oliven, basilikum og smak til med salt og pepper.

Server gjerne til pasta, strimlet kyllingkjøtt eller stekt karbonadedeig, og med en liten, frisk salat til!

NÆRINGSINNHOLD PR 100g:
98 kcal, 1,2 g protein, 6,7 g karbohydrat (hvorav 3,5 g sukker og 1,2 g kostfiber), 7,2 g fett (hvorav 1 g mettet fett)