Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Trekorn rundstykker (grove hverdagsrundstykker)

(opprinnelig fra boken «Brød» av Wenche Frølich)

5 dl vann eller skummet melk (eller en mix!)
25 g gjær
4 ss olje
1-2 ts salt
3 dl sammalt rug
3 dl byggmel
3 dl sammalt hvete, grov
3-4 dl siktet hvetemel

Bland alt mel (hold tilbake ca 2 dl siktet hvetemel), salt og gjær. Varm væsken til 37 grader, og tilsett dette sammen oljen i melblandingen. Elt godt sammen og tilsett resten av hvetemelet dersom behov. Elt og arbeide deigen godt, og la den deretter heve i 2 timer under klede.
Kna sammen deigen og lag rundstykker, som settes på stekeplate og heves videre i 45 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.

Næringsinnhold pr 100g;
210 kcal, 6,5 g protein, 4,8 g fett (herav 0,7g mettet), 32,4 g karbohydrat, 4,9 g kostfiber

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.