Du kommer ikke utenom; skal du ha kjeks, er de basert på to hovedingredienser; siktet hvetemel og sukker. Resultatet er et gyngende blodsukker og en kost mindre rik på næringsstoffer. Dessuten er kjeks en av de viktigste kildene til det svært usunne transfettet! Nye, «sunne» kjeks deklareres ofte med salgsfremmende argumenter som «med mindre sukker«, og «med fiber«, men selv om de er bedre enn originalvaren, er de sjeldent noe bra overhode!

Men denne gangen skal jeg faktisk tørre å «anbefale» en kjeksvariant, som attpåtil er rettet til barn. Ikke bare er den basert på sunne råvarer og produsert på en sunn måte; den er fakisk ikke så verst når man betrakter den ernæringsmessig heller. Og så smaker den GODT!Lazy Town kjeks Kavli kommer nå med nyheten «Lazy Town Kjeks med vaniljesmak«. Den er basert på (nevner i riktig rekkefølge iht deklarasjonen): 57% sammalt hvetemel, 16% havremel, sukker, rapsolje, hevemiddel, og salt. Dette resulterer i «fattige» 15,3g tilsatt sukker (altså ca 7,5 stk sukkerbit pr 100g vare), bare 1g fett og hele 7,5g kostfiber pr 100g vare. I tillegg bidrar den med rundt 3mg jern. (Pakningen veier totalt 165g)
Helt fri for herdet fett, ingen kunstige søtningsmidler – og full av goooooooooood, søt vaniljesmak!
Enda et «sjakktrekk» fra tv-serien Lazy Town; et barneunderholdningsprogram som stimulerer barna til aktivitet gjennom de spreke frontfigurene Sportacus og Stephanie. Hovedkarakteren Sportacus spilles forøvrig av den islandske gymnasten Magnus Scheving, som for få år siden studerte ved Norges Idrettshøyskole.