Lasagne er enkelt å lage; denne varianten lærte jeg av min søster under min studietilværelse/hybeltid 😀

Ingredienser rød saus:
Kyllingkjøttdeig (her kan man og bruke svinekjøttdeig eller karbonadedeig)
4-5 stk røde, saftige tomater
1 stk liten rød løk
2 fedd hvitløk
1 stk liten rød paprika
2ss olje
1/2 terning kjøttbuljong
2 ss tomatpuré


Ingredienser hvit saus:

Ekstra lettmelk
Hvetemel
1 ss rapsolje
Salt/pepper

Fullkorns lasagneplater

FREMGANGSMÃ…TE
Lage rød saus:
Skjær et kryss på toppen av tomatene og legg de i kokende vann ett par minutter (skallet slipper fra tomaten). Ta de opp og riv av skallet (-som kastes). Hakk tomatkjøttet (både saft og kjøtt skal brukes).

Stek løk og paprika først!

Stek løk, hvitløk og paprika først!

Varm opp olje i en kjele og tilsett hakket løk, -paprika og presset hvitløk. La det stekes mørt og blankt noen minutter, og tilsett deretter de hakkede tomatene, samt 1/2 terning kjøttbuljong og tomatpuré. La det småkoke i ca 10 minutter, mens du rører om nå og da. Kjør til slutt en stavmikser gjennom blandingen så alt blir en jevn masse!
Stek kjøttet og bland inn i tomatsausen!

Lage hvit saus;
Rist 3 toppede spiseskjeer hvetemel i et beger med litt melk. Ha 1ss olje i en kaserolle og varm opp; hell mel-melkeblandingen direkte i under omrøring, og fyll deretter direkte på med 5 dl lettmelk. Rør stadig under oppkok. La dette koke minst 5 minutter under omrøring for at «melsmaken» skal gi seg, og smak til med salt og pepper.

Montering;
Ta fram en ildfast form, legg rød saus nederst, deretter hvit saus og så et lag med lasagneplater. Dersom du har veldig tynn og mye saus kan du legge lasagneplatene dobbelt. Legg deretter lag-for-lag med rød saus, hvit saus og lasagneplater (passende er 2-3 lag avhengig av str på formen din). Øverste laget bør være rød/hvit saus, og til slutt et moderat lag med revet lett-hvitost. Krydre gjerne litt oregano/basilikum krydder oppe på osten.

Stek midt i ovnen på rist under 200 grader i 30 minutter. La lasagnen «hvile» seg minst 10 min før servering!
Serveres med frisk salat! Mmmmm….. 😉