Ovnsbaking er en meget lettvint og lite arbeidskrevende form for matlaging, og ikke minst sunnere enn feks steking. Man unngår jo da overdreven bruk av fett, samt at man får i seg mindre av de kreftfremkallende stoffene som oppstår under (sterkt) oppvarming av mat. Ved å ovsbake kylling blir den dessuten mye mer saftig og smakfull!!

Kyllingform
Potensiale for flere porsjoner:
3-4 kyllingfilet (eller 1/3 pose kyllingindrefilet)
Div oppskårede grønnsaker som egner seg til baking/steking:
1/2 stk løk
1-2 gulrøtter
1/3 stk brokkoli
1/2 stk rød paprika
4-5 stk poteter
Grillolje eller annen marinade

Skjær grønnsakene og kyllingfileten i tilsvarende store biter, legg de i en ildfast form og hell over litt grillolje eller marinade som smakstilsetning. Rør litt rundt så marinaden fordeler seg jevnt, dekk til formen med lokk eller aluminiumsfolie og stek på plate nederst i ovnen ved 230 grader i 35 minutter!