Fremfor å trekke til byen for shopping når det er helg, prøver vi å bruke tiden sammen til aktive ting. Noen ganger blir det så lettvint som lekeland, men når været er så godt som nå, blir det heller en tur ut i fri natur! Der krever det ikke mye tiltak og «igangsetting» før barna finner leken alene!
Her skal jeg gi deg et tips til turmat som smaker kjempegodt, og som faller de fleste i smak (har vel til gode å høre om noen som ikke liker slike!). Her har jeg sunnhetsalibi også; jeg lager pizzasausen enkelt og raskt selv, og putter i ingredienser de fleste barne-ganer ikke liker, men så absolutt trenger! Flott med disse, er at de fint kan fryses, og brukes impulsivt som variasjon til skolemat også!

Pizzasnurrer kan fryses og brukes til skolemat også!

PIZZABUNN
1,5 dl Fibra Fullkornshvetemel
1,5 dl sammalt hvete grovt
2-3 dl siktet hvetemel
1 pk tørrgjær
3 dl lunkent vann
6 ss rapsolje

Bland det tørre sammen, inkludert gjæren, men hold tilbake 1-2 dl siktet hvetemel (som du evnt tilsetter etterhvert for å få en smidig deig). Varm vann, tilsett olje og rør sammen deigen, gjerne godt og lenge, før den heves ca 20-30 minutter. Kjevle deretter deigen ut til et stort rektangel, la den hvile 10-20 min, og legg deretter pizzafyllet på!

PIZZASAUS
4 store, røde tomater
2/3 rød paprika
1/2 rød løk
1-2 fedd hvitløk
1 ss sukker
1 pk karbonadedeig (400g) (evnt magre wienerpølser!)
1-2 ss grillkrydder
Vita hjertego stekeolje

+200-300g lett-hvitost, revet

(Snitt et kryss over 4 store tomater, legg i vann i kjele og kok raskt opp -nå løsner skinnet lett: ta ut tomatene og flå de!. Stek hakket paprika, løk og pressede hvitløksfedd i litt olje i en kaserolle, ca 3 min til det er gyllent. Tilsett de hakkede, flåede tomatene og sukker, og la det småkoke under lokk i ca 10 min. Stek karbonadedeigen i mens, og tilsett 1-2 ss grillkrydder til karbonadedeigen.
Bruk en stavmikser til å jevne tomatsausen fullstendig, før du tilsetter karbonadedeigen.
)

Stryk pizzasausen over deigen og strø 200-300g revet lett-hvitost over. Ta takk i den ene langsiden av deigen og rull den sammen mot andre langside (skyv hvetemel med et knivblad under om den henger fast i benken!). Skjær så skiver av rullen, ca 2 fingerbredder i tykkelse, og legg de ned på stekeplate med papir. Trykk de litt/form de litt om de mister fassong. Etterheves i 20-30 min. Stekes midt i ovnen ved 220 grader i 12-15 min.