Profesjonell, faglig kostholdsveiledning - for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Finnbiff viltgryte

Oppskrift opprinnelig fra Matoppskrift.org, i en magrere versjon:

INGREDIENSER;
600g finnbiff (reinsdyr, hjort eller tilsvarende viltkjøtt)
250g sopp
150g mager bacon (6% fett)
1-2 ss olje
1-2 dl vann

1 dl ekstra lettmelk
1 beger kesam 8%
3 skiver geitost
5 stk knuste, tørkede einerbær
1/2 ts tørket timian
salt og pepper

FREMGANGSMÅTE:
1 Brun finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme.
2 Legg det over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp, og så trekke i 10 minutter.
3 Tilsett kesam, melk, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server med potetmos, rosenkål eller brokkoli og tyttebær.

Gryterettens næringsinnhold pr 100g:
411 kcal, 45,5g protein, 9,3 g karbohydrat, 20,5g fett (herav 5,9g mettet fett)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *