Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Om Thema Nutrition

Firmaet TheMa Nutrition har navnet etter grunnlegger og innehaver Therese Mathisen. Foretaket er etablert i Råde i Østfold, men dekker også naturlig områder i Vestfold, Oslo og Akershus. På forespørsel er det også muligheter for å opprette kontakt i andre deler av landet. Informasjonen og kunnskapen som formidles gjennom foretaket er basert på helsedirektoratets anbefalinger, og internasjonal faglitteratur for idrettsernæring.

Therese Fostervold Mathisen
Therese F. Mathisen er innehaveren av TheMa Nutrition; hun er ernæringsfysiolog, helse- og trenings rådgiver, og doktor i idrettsvitenskap (PhD). Utdannelsen er en kombinasjon av nasjonal og internasjonal profesjonsutdanning etter studier ved Norges Idrettshøyskole, Institutt for Ernæring ved Universitetet i Oslo, samt Loughborough University i England. Parallelt med utdannelse har hun konkurrert både i lagidrett (håndball og volleyball) og som individuell utøver, og i perioden 1995-2003 oppnådde hun flere toppresultater i nasjonale mesterskap i styrkeløft og Athletic Fitness.

Som en av få i Norge, har TheMa internasjonal sertifisering for måling av kroppssammensetning med kaliperklype (ISAK, International society for the Advancement of Kinanthropometry)

Gjennom perioden 2013-2018 var aktiviteten i TheMa Nutrition lav grunnet prosjektengasjementet innehaveren har hatt som doktorgradsstipendiat ved Norges Idrettshøyskole. I doktorgradsarbeidet har hun studert effekten av en banebrytende ny behandlingsmetode for kvinner med spiseforstyrrelsene bulimia nervosa og overspisingslidelse. Behandlingen består av kombinasjonen av veiledet trening- og kostholdsterapi, og stipendiatstillingen var finansiert av Norske Kvinners Sanitetsforening. Mer om prosjektet her (engelsk!)

Therese F. Mathisen har siden 2017 vært nestleder i Norsk Selskap for Spiseforstyrrelser, samt selskapets web-ansvarlig siden 2015.

Faglig bakgrunn: