Om Thema Nutrition

Therese F. Mathisen er innehaveren av TheMa Nutrition; jeg er ernæringsfysiolog, helse- og treningsrådgiver, og doktor (PhD) i idrettsvitenskap. Utdannelsen er en kombinasjon av nasjonal og internasjonal profesjonsutdanning – etter studier ved Norges Idrettshøyskole, Institutt for Ernæring ved Universitetet i Oslo, samt Loughborough University i England.

Parallelt med utdannelse har jeg konkurrert både i lagidrett (håndball og volleyball) og som individuell utøver, og i perioden 1995–2003 oppnådde jeg flere toppresultater i nasjonale mesterskap i styrkeløft og Athletic Fitness.

Som en av få i Norge, har TheMa internasjonal sertifisering for måling av kroppssammensetning med kaliperklype (ISAK, International society for the Advancement of Kinanthropometry)

Gjennom perioden 2013–2018 var aktiviteten i TheMa Nutrition lav grunnet prosjektengasjementet jeg har hatt som doktorgradsstipendiat ved Norges Idrettshøyskole. I doktorgradsarbeidet har jeg studert effekten av en banebrytende ny behandlingsmetode for kvinner med spiseforstyrrelsene bulimia nervosa og overspisingslidelse. Behandlingen består av kombinasjonen av veiledet trening- og kostholdsterapi, og stipendiatstillingen var finansiert av Norske Kvinners Sanitetsforening.
Mer om prosjektet her

Jeg har siden 2017 vært nestleder i Norsk Selskap for Spiseforstyrrelser, samt selskapets webredaktør siden 2015. Jeg er i tillegg leder for Norsk Forening for Helse og Treningsfysiologer (siden oppstart i 2019).

Faglig bakgrunn:

Firmaet TheMa Nutrition har navnet etter grunnlegger og innehaver Therese Mathisen. Foretaket er etablert i Råde i Østfold, men dekker også områder i Vestfold, Oslo og Akershus. På forespørsel er det mulighet for å opprette kontakt i andre deler av landet.

Informasjonen og kunnskapen som formidles gjennom foretaket er basert på helsedirektoratets anbefalinger, samt internasjonal faglitteratur for idrettsernæring.