Vi har alle fått med oss at linser og bønner er bra. Rikt på proteiner, jern, kostfiber og en rekke vitaminer og mineraler! Dessuten har de lav glykemisk indeks, noe som er gunstig for å holde blodsukkeret jevnt!
Her er en oppskrift som setter smak på linsene!


250g basmatiris
250g moong dal (splittede mungbønner) eller andre linser (feks røde)
1 1/2 ss olje
1 hvitløksfedd
5 hele nellik
5 kardemommekaplser (grønne)
1 bit kanelstang (ca 5cm)
1 liten løk i tynne skiver
1ts gurkemeie
1ts salt

Bland ris og bønner/linser og bløtlegg i ca 60 minutter. Skyll deretter godt og la de renne av seg vannet.
Varm oljen i en større kjele, og rørestek hvitløk, nellik, kardemomme og kanelstangen i ca 1minutt. Tilsett så løk og stek i ca 2 minutter.
Ha ris/linsene i krydderblandingen og rør inn gurkemeie og salt. Rørestek i ca 5 minutter på svak varme.
Hell så på kokende vann, slik at blandingen dekkes med 2,5cm væske. Legg på et lokk og trekk på svak varme i 30-45 minutter (-til risen er mør og væsken er absorbert).

Serveres som tilbehør til feks kylling og grønnsaker/salat.

NÆRINGSINNHOLD PR 100g:
292 kcal, 14g proteiner, 2,7g fett (herav 0,5g mettet), 48,9g karbohydrater, 6,3g kostfiber