Som tilbehør til kjøtt, fisk eller tilsvarende!

bønner
250g linser
1 L vann
2 finhakkede/pressede hvitløks fedd
1 ss olje
1 hakket løk
1/2 ts malt ingefær
1 ts malt koriander
1/2 ts kajennepepper, chilipepper el.l.
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie

Linser, hvitløk og gurkemeien kokes i en kjele med 1 l vann i ca 30 minutter (til linsene er myke). Væskeoverskuddet siles deretter av. Varm oljen i en annen kjele, og rørestek løken i 4-5 minutter til den blir blank og mør. Tilsett krydderet i løken og rørestek i 1 minutt. Ha deretter i linsene, rør godt sammen og server!

NÆRINGSINNHOLD PR 100g:
57 kcal, 1,6 g protein, 4,1 g karbohydrat, 2,6 g kostfiber, 3,2 g fett (herav 0,4 g mettet fett)