Denne linseoppskriften er pr tiden undertegnedes favoritt; her er det mye smak!
2 dl grønne linser
1ss olje
2 båter hvitløk
4 dl vann
2 terninger kjøttbuljong
1-2 gulrot i biter
1 laurbærblad
1/2 ts salt og 1/4 ts pepper
Legg linsene i vann i 1-2 timer før tilberedning (-dekk de med vann!). Skyll deretter av bløtevannet og la de renne av seg før tilberedningen.
I en kaserolle: Del hvitløksfeddet i 2-4 biter og fres de i oljen sammen linsene ett par minutter. Hell på buljongterningene utrørt i vann, tilsett gulrotbitene og laurbærbladet, og kok linsene møre i 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Næringsinnhold pr 100g vare (uten væsken!):
812 kcal, 58,9g protein, 118,9g karbohydrater, 23,1g kostfiber, 13,4 g fett (herav 1,5 g mettet fett)