Som for øvrige linseoppskrifter her, egner denne seg fint som tilbehør til kylling, svin eller lignende. Linser og bønner har lavere glykemisk indeks enn pasta, ris og poteter, og får dermed blodsukkeret til å holde seg mer stabilt.
250g brune linser
1 L vann
2 finhakkede fedd hvitløk
1-2 ss olje
1 stor hakket løk
1/2 ts malt ingefær
1 ts malt koriander
1/2 ts kajennepepper
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
Legg linsene i en kjele med vannet, hvitløken og gurkemeien; kok under lokk i ca 30 minutter (-til linsene er myke). Væskemengden kan reduseres under koking ved å fjerne lokket de siste 5-10 minuttene.
Stek løken i oljen i 4-5 minutter til det blir gyllent, tilsett resten av krydderet og la det surre i 1 minutt. Hell det hele over linse-blandingen og rør om (fjern evnt mer væske fra linsene først, dersom du ønsker mindre av dette).
Næringsinnhold pr 100g (uten væske!):
978 kcal, 72g proteiner, 149g karbohydrater, 28,6g kostfiber, 13,4g fett (herav 1,5g mettet fett)