Hamburgermenyer kan lages smakfulle og meget sunne. Trikset er mer kostfiber i brødet, magrere kjøtt og mindre dressing. Salat kan man ”boltre” seg i; da blir det smakfullt og saftig! Her kommer en oppskrift på grovt hamburgerbrød;

50g soyaoljeGrove hamburgerbrød
1 ½ dl vann
1 ½ dl skummet melk
50g gjær (1pk tørrgjær)
1 ts salt
3 dl sammalt hvete
1 dl havregryn lettkokte
4-6 dl siktet hvetemel

Pensles med vann og strøs med sesamfrø

Det tørre blandes sammen (også tørrgjæren), mens væsken (vann+olje+melk) varmes til ca 40 grader før det helles i. Eltes godt og lenge sammen; deigen skal være smidig og slippe bakebollen lett. Heves i 30 minutter.
Bakes ut til runde boller (ca 8-10 biter) og klemmes flate. Heves på stekebrettene til dobbel størrelse; ca 30-45 minutter.
Pensles, strøs og stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter!
Kan fryses!

NÆRINGSINNHOLD PR 100g;
252kcal, 8,2g protein, 7,1g fett (hvorav 1g mettet fett), 36,2g karbohydrat, 4,3 g kostfiber
NÆRINGSINNHOLD PR STK (8 stk);
275 kcal, 8,9 g protein, 7,8g fett (hvorav 1,1g mettet fett), 39,5g karbohydrat, 4,7g kostfiber