Takket være tilbakemelding fra en av mine kunder, kan jeg her videreføre en god og sunnere variant av den tradisjonelle hvite sausen!
Denne med over 300% mer kostfiber (!) og mindre fett enn vanlig, hvit saus!
3 ss Fibra Fullkorns siktet Hvetemel
2,5 dl ekstra lettmelk
1/2 ss soft light margarin
5 dl ekstra lettmelk
salt og pepper
Rist ut melet i 2,5 dl melk, slik at du får en meljevning. Smelt smøret i gryta, hell i meljevningen under omrøring, og spe deretter raskt med resten av melken. La det koke lett i minst 5 minutter, og smak til med salt og pepper.
Dette kan være utgangspunkt for hvit saus for middagsretter, for hjemmelaget lasagne og ikke minst for fiskeboller-i-hvit-saus (bruk da gjerne noe av fiskekraften i stedet for melk i sausen!)
Næringsinnhold pr 100g:
382 kcal, 28g protein, 7,8g fett (herav 3,7g mettet), 47,6 g karbohydrat, 2,9g kostfiber