Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Brytebrød (grovt)

brod700 g Fibra fullkornshvetemel
200 g sammalt rug grov
1 god neve havregryn
6 dl lunkent vann (~40 grader)
1 pk tørrgjær
3 ss (soya-)olje
2 ts salt

Bland det tørre sammen, men hold tilbake noe av hvetemelet. Tilsett den varme væsken, og elt sammen en smidig deig (-ved evnt å tilsette mer av hvetemelet). La deigen heve 30 minutter.
Trill ut rundstykker og legg de tett-i-tett i en tett sirkel formasjon på et bakebrett. Etterhev i ca 30 minutter.
Pensle med vann og strø over havregryn.

Stekes i 225 grader midt i ovnen i ca 20 minutter.

NÆRINGSINNHOLD PR 100g:
336 kcal, 11,8 g proteiner, 51,9 g karbohydrater (hvorav 0g tilsatt sukker og 12 g kostfiber), 6,1 g fett (hvorav 0,9 g mettet)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *