Kaffe Nordmenn er på verdenstoppen når det gjelder inntak av kaffe. Og ettersom det negative fokuset på den vanndrivende effekten av kaffe har snudd mot et positivt fokus på kaffens helsefremmende effekter, kan vi fortsatt nyte kaffe’n med god samvittighet.

Kaffebønnene er bla rike på antioksidanter, og ettersom vi som nordmenn inntar mye kaffe, er faktisk denne drikken vår hovedkilde til daglig antioksidantinntak. Men siden kaffebønnen også inneholder enkelte fettstoffer som forverrer kolesterolet vårt, anbefales det at man baserer sitt daglige kaffekonsum på filterkaffe. Filteret holder nemlig tilbake de helseskadelige fettstoffene. Dette betyr at kokekaffe, espresso-basert kaffe og presskannekaffe bør nytes i mer sjeldne anledninger, eller eventuelt helles gjennom et papirfilter før servering (-hvilket fjerner noe av sjarmen med en ekte espresso, rik på den deilige «cremaen»!).

Hos Norsk Kaffeinformasjon kan man hente mye nyttig informasjon, deriblant test av kaffetraktere og test av espressomaskiner som kan være til hjelp ved nyinnkjøp til husholdningen. På deres nettsider kan man også finne mange, fristende oppskrifter på kjente og ukjente kaffedrikker, det være seg varme som kalde varianter: med óg uten alkohol!

Prøv denne ute i sommervarmen:

  • 7-8 stk søte norske jordbær
  • 1 stort glass isbiter
  • 2 dl sterk kaffe
  • 2 ss sukker ELLER ~1ts flytende søtningsmiddel

Fremgangsmåte: Alle ingrediensene has i en blender og kjøres til en jevn masse