Denne retten må jeg innrømme jeg bruker en lettere variant av til tider; hvor jeg dropper marinering og ovnsbaking. I stedet wok’er jeg raskt sammen fisk og grønnsaker, og serverer i tortillalefsene!
500-600 g skinnfri og benfri fiskefilet (feks torsk, sei, steinbit og/eller laks)
2 store hakkede løk
1 rød og 1 grønn hakket paprika
1-2 ss olivenolje
12 myke hvetetortillas (disse fås nå også som fullkornsvarianter!)
Marinade:
saft av 4 lime eller 1-2 sitroner
2 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
1 ts tørket koriander
Tilbehør:
Guacamole
Kesam
Rør sammen marinaden og legg fisken i. La det stå kjølig minst 4 timer. Ha fisk og marinade over i en ildfast form, dekk med aluminiumsfolie og stek i 180 grader i ca 15 minutter.
Surr løk og paprika i oljen til det er mykt og gyldent. Legg løkblandingen og biter av fisk over på varme tortillas, tilsett ønsket mengde guacumole og kesam, brett sammen og nyt!
NÆRINGSINNHOLD PR 100g:
160 kcal, 11,2 g protein, 16 g karbohydrat, 5,4 g fett (hvorav 1,1 g mettet fett)