Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Kostfiber halverer risikoen for kreft!

Kostfiber Kostfiber har lenge vært trukket fram som en viktig del av et sunt kosthold. Anbefalingene ligger på minst 25-40g pr dag for den voksne befolkningen, men undersøkelser viser at vi pr i dag inntar for lite kostfiber i vårt daglige, norske kosthold (16-25g/dag).

Av kostfiberets gunstige egenskaper, kan nevnes:

  • Regulerer blodsukkeret
  • Reduserer kolesterolet
  • Skaper langvarig metthetsfølelse
  • Gjør det lettere å oppnå vektreduksjon
  • Opprettholder en god tarmfunksjon (forhindrer forstoppelse)
  • Reduserer risiko for tarmkreft
  • Reduserer risiko for overvekt

Nå viser en større studie at det også er et viktig forebyggende middel mot brystkreft.
Se Dagbladets reportasje !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *