korma2,5 dl yoghurt naturell
2 ts gurkemeie
2 hvitløksfedd
3-4 stk kyllingfileter
4 ss olje
1 stor løk i kvarte skiver
0,5-1 ts malt ingefær
1 kanelstang (ca 5 cm lang)
3-5 hele nellik
3-5 hele kardemommekapsler (grønne)
2-3 ts støtte korianderfrø
0,5-1 ts spisskummin
1 knivspiss sterkt chilipulver + 0,5 ts paprikapulver
1 ts salt
3 ss kokosrasp
2 ss mandler

Ha yoghurten, gurkemeien og de pressede hvitløksfeddene godt sammen i et dypt fat eller en bolle. Legg kyllingfiletene i blandingen, dekk det hele til og la det stå i kjøleskapet natten over.

Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle; ha i løken og stek på lav varme i 4-5 minutter (-til løken er blank og myk). Tilsett krydderet og saltet, og stek under omrøring i 3 minutter.

Tilsett kyllingen og marinaden. Dryss over kokosraspet og rør det godt sammen. Kok opp, demp varmen, legg på lokk og la det trekke på svak varme i 45 minutter (eller til kyllingen er gjennomkokt og mør).

Serveres med ris, indisk brød og gjerne en salat/ grønnsaksblanding til. Strø gjerne mandler og eventuelt korianderblader over!

NÆRINGSINNHOLD PR 100g:
138 kcal, 13 g protein, 2,7 g karbohydrater, 8,4 g fett (hvorav 2,42 g mettet fett)