Til 2-3 porsjoner:

Ingredienser:
3 stk kyllingfilet
10 blad frisk spinat
5 blad frisk basilikum
1/4 stk finhakket rødløk
1 ss grov sennep
1,5 ss olje til pensling

Bakte tomater:
4 stk tomater
1/2 ss oregano
1,5 stk fedd hviløk, finhakket
150 g lett-hvitost
1/2 ss olivenolje
salt og pepper

Slik gjør du
1. Start med tomatene. Legg dem over i en ildfast form sammen med oregano og hvitløk. Hell over litt olivenolje, og dryss salt og grovmalt pepper over.

2. Sett formen inn i varm ovn på 200 °C i 20 minutter. Dryss over ost og gratiner videre i 10 minutter, til osten har smeltet. Pynt tomatene med basilikumblader før servering. Balsamicosirup smaker godt sammen tomatene.

3. Bank ut hver kyllingfilet, og smør dem med sennep.

4. Legg over spinat og basilikum. Rull sammen og fest med en tannstikker (…uten fluorsmak!)

5. Pensle med olje og legg over på varm grill, ca. 4 minutter på hver side. Snu ofte så kjøttet ikke blir brent. Dryss over salt og pepper.

Næringsinnhold pr 100g (uten tomat og annet tilbehør) (én porsjon tilsvarer ca 154 g):
147 kcal, 18, g protein, 7,7 g fett (herav 1,6 g mettet), 0,7 g karbohydrat