Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Pikante, indiskinspirerte karbonadekaker

Kan også lages som små kjøttboller!

500 g karbonadedeig
1 stor løk
1-2 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver + 1 knivspiss sterkt chilipulver
1-2 ts malt koriander
1-1,5 ts malt spisskummin
0,5-1 ts malt ingefær
1 ts salt
1 eggehvite

Bland karbonadedeig, løk og krydder i en bolle. Kna det hele godt sammen, slik at alt blander seg jevnt. Tilsett eggehviten og arbeid den inn i karbonadedeigen. Form 4 karbonadekaker på en trefjøl, varm litt olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek karbonadekakene i 1-2 minutter på hver side.

Ønsker du mindre fett på de spiseferdige karbonadekakene, kan du legge de over på litt kjøkkenpapir etter steking (da trekker stekefettet inn i papiret).

NÆRINGSINNHOLD PR 100g:
kcal 90, 16,1 g protein, 0,9 g karbohydrater, 2,4 g fett (hvorav 1,1 g mettet fett)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *