Har du vært hos Thema til konsultasjon, har du garantert blitt introdusert for havregrøt til frokost. Jeg prøver alltid velge smakfulle, men også sunne retter i kostholdsveiledning, og tenker helse i et hvert valg av matvarer og ingredienser. Så også med den omtalte frokosten:

Frokosten er vel så godt egnet for deg som vil ha en rolig start på blodsukkeret om morgenen (bra for regulering av søtsug, sultfølelse, årvåkenhet, konsentrasjon og humør!), for deg som vil spise sunt og magert, for deg som vil forebygge, eller behandle, livsstilssykdommer som hjerte-karlidelser, diabetes, kreft og osteoporose, eller for deg som vil ha en god energitilførsel før morgentreningsøkten! Det er nemlig ingrediensene som avgjør. Og når det smaker så godt, blir det en «hit»!


Havregryn har mye jern, fiberet betaglukan (reduserer kolesterol!), sunt fett, og godt med protein. Ekstra lettmelk brukes til koking av grøten, og tilfører ekstra proteiner, jod, kalsium og vitamin-D. Kanel strøs over, og gir ikke bare god smak, men regulerer blodsukker og er en god kilde til antioksidanter. Frosne blåbær (evnt solbær, aronia eller bjørnebær) røres inn i ferdig grøt, og gir også god smak, men viktigst: MASSE antioksidanter (-og så er det mageregulerende!). Valnøtter knuses og strøs over, og gir en nødvendig tilførsel av blodsukkerregulerende og sunt fett, samt også her antioksidanter, fiber og mineraler! Jeg velger også kakaonibs (hakkede kakaobønner) for enda bedre smak – og ENDA mer antioksidanter. Og det hele nytes med et glass biola naturell; melken som ikke bare har proteiner og kalsium, men også den magestyrkende bakteriekulturen LGG.