Tomatsaus kan brukes til så mangt; pizzasaus, kjøttsaus, pastasaus etc. Denne hjemmelagede er med så mange bra råvarer at du har en oppskrift full av antioksidanter og helsebringende næringsstoffer!

Ingredienser pizzasaus
6-8 stk store saftige tomater
1 stk rød løk
1 fedd hvitløk
1/2 stk rød paprika
2-3 ss olje
Pizzakrydder (oregano, basilikum)
1 ss sukker
salt/pepper

Skjær et kryss på toppen av tomatene og legg de i kokende vann ett par minutter (skallet slipper fra tomaten). Ta de opp og riv av skallet og hiv dette. Hakk tomatene i mindre biter (både saft og kjøtt skal brukes).
Varm opp olje i en kjele og tilsett hakket løk og paprika. La det steke noen minutter, og tilsett deretter tomatene. La det småkoke til det meste av væsken har fordampet; konsistens på sausen bestemmer du selv. Kjør en stavmikser gjennom blandingen så alt blir en jevn masse.