Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Indisk kylling med kokosmelk og koriander

INGREDIENSER
2 løk i skiver
2 hvitløksfedd (hakket/presset)
2 cm fersk ingefær, hakket/raspet
4 store kalkunfilet (evnt 5-6 stk kyllingfilet); hver i 2-3 biter
1 boks mager kokosmelk
2 bokser hermetisk, hakket tomat
2 ts karri
1 ts kajennepepper
2 ts kummin (karve)
4 ss yoghurt naturell
Fersk koriander, hakket
Cashewnøtter

FREMGANGSMÅTE
Skjær løk i skiver, hakk hvitløk og ingefær, og stek disse i litt olje i ca 5 minutter (unngå å brenne det). Tilsett krydderet og stek videre i ca 2 minutter, før kyllingen tilsettes og røres godt rundt. Hell i tomater og kokosmelk, og rør godt. La det hele koke i 40 minutter.
Ha i yoghurt før servering (og sett GJERNE begeret fram på bordet også!).

Server med ris, dryss over ferske korianderblad (et must for den siste finspissen på en indisk rett!) og cashewnøtter! Mmmmmmmm…..

Næringsinnhold pr 100g (uten ris, med 10 stk cashewnøtter):
133 kcal, 12 g proteiner, 4 g karbohydrater, 1,2 g kostfiber, 7,6 g fett (herav 1,4 g mettet)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.