Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Kinesisk stekt torsk

torsk800 g torskefilet
0,5 dl olivenolje
1 rød paprika
1 liten løk i skiver
7 stk sjampinjong i skiver
2 dl purreløk/ vårløk i biter
1 ts finrevet fersk ingefær
100 g sukkererter
2 finhakkede hvitøksfedd
1/2 dl usaltede cashewnøtter
1 dl fiskebuljong
1/2 dl soyasaus
1/2 ts «fem-krydder», 1/2 ts maisennamel, salt og pepper

Filet skjæres i 3 x 3 cm biter; oljen varmes i woken til den ryker. Fiskebitene stekes gylne, og legges på kokt ris på et varmt fat; overdrysses med salt og pepper.

  • Stir-fry (stek raskt!) løk, paprika, sukkererter, og sjampinjong i 2-3 minutter; legg deretter over fisken på fatet.
  • Stir-fry hvitløk og ingefær i ett minutt; bland sammen soyasaus/ fiskebuljong/ maisennamel og hell det over i pannen.
  • Kok opp og smaksett med «fem-krydder» (evnt salt & pepper); helles over fisk og grønnsaker på fatet.
  • Serveres med kokt ris

    NÆRINGSINNHOLD PR 100g (uten tilbehør):
    80 kcal; 12 g protein, 2,4 g karbohydrater, 3,2 g fett (hvorav 0,53 g mettet fett)

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.