Pizza forbindes av mange som usunn mat, men det er i grunn ingrediensene som avgjør det hele. Bruker du magert kjøtt og lett-hvitost til fyll og mye grønnsaker, samt fiberrik bunn, har du et perfekt hverdagsmåltid!

Ingredienser pizzabunn

3 dl Fibra fullkornshvetemel
1 dl lettkokte havregryn (de små vet du!)
3 dl siktet hvetemel
1 liten ts salt
1 pk tørrgjær
3-4 dl lunkent vann (ca 40 grader)
6 ss olje

Bland det tørre sammen (hold gjerne tilbake litt mel), hell oljen i vannet og tilsett dette i melblandingen. Elt godt sammen og tilsett nok mel etterhvert, slik at deigen slipper lett bakebollen og henger sammen. La den heve ca 30-40 minutter med klede over bakebollen.

Ingredienser pizzasaus
6-8 stk store saftige tomater
1 stk rød løk
1/2 stk rød paprika
2-3 ss olje
Pizzakrydder
1 ss sukker
salt/pepper

Skjær et kryss på toppen av tomatene og legg de i kokende vann ett par minutter (skallet slipper fra tomaten). Ta de opp og riv av skallet og hiv dette. Hakk tomatene i mindre biter (både saft og kjøtt skal brukes).
Varm opp olje i en kjele og tilsett hakket løk og paprika. La det steke noen minutter, og tilsett deretter tomatene. La det småkoke til det meste av væsken har fordampet; konsistens på sausen bestemmer du selv. Kjør en stavmikser gjennom blandingen så alt blir en jevn masse.

Ingredienser pizzafyll
400-600 g magert kjøtt (kyllingfilet, karbonadedeig, svinekjøttdeig, magre pølser el.l.)
200-400g reven lett-hvitost
Evnt div grønnsaker

Stek om nødvendig kjøttet (pølser behøver ikke stekes..).

MONTERING AV PIZZARULLER
Kjevle ut den ferdig-hevede deigen i et rektangel på flate dekket med mel. Smør pizzasaus over, spre kjøttet og annet fyll jevnt over, og dryss ost over til slutt. Ha gjerne mer pizzakrydder over til slutt. Rull sammen deigen fra den ene langsiden; bruk gjerne en skarp kniv til å dytte mel under lansiden, dersom den henger fast i bordplaten.
Skjær tynne skiver og klem de ned på stekeplate dekket med bakepapir. Dekk til stykkene med bakeklede og la de etterheve i 15-20 min.
Stek midt i ovnen ved 220 grader i ca 15 min (til osten har gylden farge og deigen har stekt).

Næringsinnhold pr stk (fikk 22 stk av denne oppskriften):
176 kcal, 9g protein, 13,3 g karbohydrat (2 g kostfiber), 9,2 g fett (herav 2,7 g mettet)