Dersom man leser på innholdsfortegnelsen på de ulike typene av fiskegrateng i dagligvarehandelen, ser man at fiskeinnholdet varierer stort, fra skarve 30% til over 70%. Det er et poeng at det er mye fisk (og dermed proteiner!) i en fiskegrateng, så alt under 60% burde være uinteressant! Å lage gratengen selv, er jo for de fleste ikke noe problem, men her er et forslag til en alternativ grateng, som er lett å fikse for de fleste, og som smaker SUPERT! Står ukentlig på menyen til undertegnede ;o)

Fransk1 pk Fransk Fiskegrateng (til to personer…evnt må en hel pakke til for mannfolk)
2-3 kokte poteter
1/4 – 1/2 tallerken grønnsaker (feks frossen ferdigblanding, raspet gulrot el.l.)

Næringsinnhold pr porsjon (1/2 pk grateng, 2 poteter, 2 dl grønnsaker):
500 kcal, 24 g protein, 12,6 g fett, 52 g karbohydrater