Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Fiskepaté av kesam

fiskepatei400 g torskefilet
3 dl kesam 1% (ett beger)
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
1 ss potetmel
2 egg
75 g røkt laks
2 ss hakket gressløk

Brødform 1,5 L
I stekeovn ved 175 grader i 50-60 minutter (nederst i ovnen)

Skjær fisken i biter, ha den i en foodprocessor med kesam, salt, pepper, potetmel og egg. Kjør deigen smidig. Finhakk laksen og klipp gressløken. Smør formen godt (gjerne bakepapir i bunnen) og hell halvparten av farsen i formen. Dryss over gressløk og fordel laksen over, før resten av farsen legges over som et «lokk».

Server gjerne med følgende saus:
3 dl creme fraiche (tør du bruke kesam eller rømmekolle i stedet? et magrere alternativ!)
1 ts sitronsaft
50 g rognkjeksrogn
2 ss hakket gressløk
1/2 ts salt

NÆRINGSINNHOLD PR 100g (uten saus):
96 kcal, 15,4 g protein, 2,4 g karbohydrat, 2,6 g fett (hvorav 0,6 g mettet fett)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *