Å ta opp den trauste matpakka med tre kneipbrødskiver påsmurt med brunost, servelat og leverpostei kan ta matlysten fra alle og enhver. Selv om det krever litt mer planlegging før nistesmøring, er det vel verdt å ta seg jobben å gjøre matpakka til en sunnere og mer uimotståelig fristelse. Med de påfølgende tipsene blir «ola-pakka» spekket med vitaminer, mineraler, fiber, antioksidanter og lite, men sunt fett!
«Våte ingredienser» (slik som tomat, agurk etc) kan gjøre brødet fuktig dersom det oppbevares som matpakke, og bør muligens oppbevares seperat (feks innpakket i plastfolie, eller i en annen, liten plastboks).
fisk

FORSLAG 1
2 grovbrødskiver (>50% sammalt mel)
1 ss cottage cheese
2 kalkunskiver
1 salatblad, 4 agurkskiver, 1 paprikaskive, 2 tomatskiver, 3 rødløk-ringer

Lag en sandwich med beskrevet pålegg mellom. Salattilbehøret gjør maten saftig, smakfull og mer rik på antioksidanter! Bruk gjerne litt salt og pepper, eller annet favoritt krydder!

NÆRINGSINNHOLD PR PORSJON:
224 kcal, 10 g protein, 35g karbohydrat (hvorav 6,6 g kostfiber), 3g fett (hvorav 0,9 g mettet fett)

FORSLAG 2
1 grovt rundstykke
1 porsjon mager tunfisk salat (se oppskrift under!)

TUNFISKSALAT (1 porsjon, ca-angivelser):
2 ss tunfisk i vann
3 ss kesam mager
1 ss skivet stilkselleri
1/4 eple i terninger
1/2 ss vårløk i tynne skiver

Rør tunfisksalat ingrediensene godt sammen og smør på rundstykket. Bruk gjerne agurkskiver som «dekor», og evnt. salt og pepper eller annet ønsket krydder!

NÆRINGSINNHOLD PR PORSJON:
253 kcal, 22,5 g protein, 31g karbohydrat (hvorav 5,5 g kostfiber), 2,7g fett (hvorav 0,4 g mettet fett)

FORSLAG 3
2 grovbrødskiver (>50% sammalt mel)
1 porsjon Kylling magerost 3% (smøreost)
2 kalkunskiver
2 skiver Vita hjertego’ ost
2 paprikaskiver, 1/4 avocado i skiver

Smør magerosten på brødskivene, legg på avocadoskiver og deretter en kalkunskive og en osteskive på hver brødskive. Topp det hele med paprikaskiver. Legg evnt. brødskivene sammen til en sandwich!

NÆRINGSINNHOLD PR PORSJON:
342kcal, 22,9 g protein, 34,3g karbohydrat (hvorav 7,5 g kostfiber), 10,8g fett (hvorav 2,3 g mettet fett)