Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Tagliatelle med laks og reker

Deilig, ny vri på laksemiddagene; saftig og smakfull!

Ingredienser;
150g reker
400g laks (benfri/skinnfri)
400g grovhakkede hermetiske tomater
200g mascarpone ost (kremost, vi brukte Philidelphia light!)
1/2 ss sukker
2 ss hvitvin, tørr (jeg brukte 1 ss hvitvinseddik i mangel av annet!)
1 ss finhakket dill
2 tomater
salt og pepper

(fullkorn-)tagliatelle

Fremgangsmåte;
Skjær laksefileten i biter, ca 2 cm store.
Sil væsken fra de hermetiske tomatene.

Smelt mascarpone osten ved svak varme.
Tilsett de avsilte tomatene, sukkeret og vinen. Bland godt og la det hele surre ved svak varme i 3 minutter.

Tilsett laksen.

Fjern kjernene i de friske tomatene og del kjøttet i terninger.
Ta pannen vekk fra varmen og tilsett tomatterningene og dillen. Smak til med salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Sil av vannet og bland pastaen med sausen. Bland inn rekene og server straks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *