Profesjonell, faglig kostholdsveiledning – for idrettsutøvere, bedrifter og vanlig aktive mennesker

Tomatsuppe med basilikum, nyydelig…

Denne gode tomatsuppen kan være utgangspunkt for en rekke variasjonsmuligheter:
tomatsuppe med fullkornspasta, tomatsuppe med grovbrød skive til, eller tomatsuppe med røde linser i (moses sammen resten av suppen, se oppskrift!)
Videre kan følgende proteinrike tilbehør brukes:
grillet, stekt eller kokt kyllingfilet i små biter, kokt egg, eller røde linser (most sammen resten av suppen)

INGREDIENSER:
750 g modne tomater
2 ss olivenolje
1 stk middels stor løk, finhakket
1 fedd hvitløk, presset
1 stk liten, rød paprika, finhakket
1 liter grønnsaksbuljong
3 ts tomat puré
salt og pepper
1 ts sukker
1 1/2 ts tørket basilikum

Skjær et kryss i toppen av hver tomat og forvell de ett par minutter i kokende vann. Trekk deretter av skinnet fra toppen og ned, og grovhakk tomatene. Varm opp olje i en kaserolle, tilsett løk, hvitløk, paprika og stek de under omrøring til de er møre. Hell de hakkede tomatene i kjelen og la det koke 10 minutter.
Tilsett deretter buljong, tomatpuré, salt, pepper og sukker. Legg på lokk og la det koke i 15 minutter.
Ta kjelen av platen og krydre med basilikum. Når suppen er noe avkjølt, moses den i foodprocessor til en jevn suppe (det er nå du tilsetter de kokte linsene, dersom du skal ha linser i!). Varm deretter langsomt opp i kjele før servering!

NÆRINGSINNHOLD PR 100G (1 dl):
39 kcal, 2,6 g karbohydrater (herav 0,2g tilsatt sukker), 1,1g protein, 2,4 g fett (herav 0,3 g mettet fett)

En kommentar til Tomatsuppe med basilikum, nyydelig…

  1. Tilbaketråkk: ThemaNutrition » arkiv » Hva er egentlig en MIDDAG?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.